Βρέθηκαν οι δολοφόνοι που σκότωσαν με βόμβα τον καναλάρχη – «Τίποτα δεν ξεχνιέται»

Author

Categories

Share

Μετά από 15 χρόνια αποκαλύφθηκαν οι δράστες που σκότωσαν μέσα σε ασανσέρ με τηλεχειριζόμενη βόμβα τον Αλβανό καναλάρχη Βαζντίν Λαμάζ και τον στενό του φίλο Αρτάν Άρσι. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα στον κλωβό του ασανσέρ και κυριολεκτικά κρυμμένη πάνω απ’ τα κεφάλια τους.

Μόλις ο καναλάρχης πάτησε το κουμπί για να ανέβει στο διαμέρισμά του, οι δολοφόνοι πυροδότησαν τη βόμβα. Στην επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Τίποτα δεν ξεχνιέται», η Αλβανική αστυνομία σχημάτισε δικογραφία για ότι συνέβη τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2005.

Ο μετανοημένος τα είπε χαρτί και καλαμάρι

Και αυτό συνέβη μετά την ομολογία του μετανοημένου Λουφτάρ Ρέτσι, που είναι ήδη έγκλειστος και καταδικασμένος σε 25 χρόνια κάθειρξης για άλλον φόνο. Ο Ρέτσι για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης «έδειξε» τους συνεργούς του στη δολοφονία του ιδιοκτήτη “TOP Albania Radio” ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος της Αλβανικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

Την 1η φορά γλύτωσε

Ο καναλάρχης είχε ήδη γλιτώσει από μια απόπειρα δολοφονίας με όπλα στις 15 Οκτωβρίου 2004. Δράστες εκτός από το μετανοημένο κακοποιό είναι οι: Βίκτορ Υμέρι, Εμιλιάνο Σουλάζι και Ιντρί Ρούσι, που βρίσκονται ήδη στις φυλακές. Σύμφωνα όμως με την κατάθεση-ομολογία, η βόμβα πυροδοτήθηκε από το σταθμευμένο αυτοκίνητο του Κλοντιάν Σαλίου και στο σχέδιο εξόντωσης επίσης μετείχαν ο Λουλ Μπερίσα και ο Πλαουρέντ Ντερβίσα που είναι καταζητούμενοι. Στη μνήμη του πυγμάχου-καναλάρχη έχει ιδρυθεί σχολή πολεμικής τέχνης με τη συμμετοχή 265 μαθητών, καθώς ως αθλητής ήταν δημοφιλής στην Αλβανία.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share