Ξέγνοιαστος ο Τραμπ! “Δεν φοβάμαι να στείλω το παιδί μου και τα εγγόνια μου στο σχολείο”

Author

Categories

Share

Τι κι αν τα κρούσματα του κορονοϊού σπάνε κάθε ρεκόρ στις ΗΠΑ; Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν ανησυχεί με την επικείμενη επιστροφή του γιου του Μπάρον και των εγγονιών του στο σχολείο, ισχυριζόμενος ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν κανονικά παρά τις ανησυχίες πολλών ότι αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Τραμπ ασκεί πιέσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της covid-19 σημειώνει ραγδαία άνοδο στις ΗΠΑ.

Απειλές για κόψιμο της χρηματοδότησης

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει απειλήσει να παρακρατήσει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εφόσον τα σχολεία δεν ανοίξουν κανονικά.

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι δεν ανησυχεί με την επιστροφή του γιου του και των εγγονιών του στο σχολείο. “Είμαι άνετος με αυτό”, είπε χαρακτηριστικά.

click4more: Βραζιλία: Νέο σοκ! Ρεκόρ με 67.860 κρούσματα σε μια μέρα – Άλλοι 1.284 νεκροί

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε ότι τα παιδιά έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και ότι δεν κινδυνεύουν να μεταφέρουν την ασθένεια στο σπίτι, στους γονείς τους ή άλλους συγγενείς τους, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει αποδειχθεί επιστημονικά. “Δεν κολλάνε εύκολα (covid-19), δεν τη μεταφέρουν εύκολα στο σπίτι”, σημείωσε.

Ο Τραμπ εξήγησε ότι η απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία εναπόκειται στους κυβερνήτες των πολιτειών.

Αλλά κατα τ’ άλλα… συστάσεις

Εξάλλου στη δεύτερη ενημέρωση που παραχώρησε στον Τύπο για την πανδημία του κορονοϊού, αφού τις είχε σταματήσει στα τέλη Απριλίου, ο Τραμπ κάλεσε και πάλι τους νέους να αποφεύγουν τα γεμάτα μπαρ και πρόσθεσε ότι δίνει τη συνέντευξη Τύπου χωρίς την παρουσία γιατρών ή του κορυφαίου επιδημιολόγου των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι διότι ενημερώνεται ο ίδιος προσωπικά από εκείνους.

Εξάλλου ο Τραμπ εκτίμησε ότι οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν σε αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, ενώ για μία ακόμη φορά κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα και να τηρούν βασικούς κανόνες υγιεινής.

“Βρίσκω ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι λένε ‘Πλύνε τα χέρια σου’. Οπότε ‘πλένετε τα χέρια σας’”, είπε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share