Υεμένη: Συνεχίζεται η μάχη στη Μαρίμπ – Τουλάχιστον 156 νεκροί αντάρτες Χούθι από νέα επίθεση

Author

Categories

Share

Η πόλη Μαρίμπ στην Υεμένη έχει μετατραπεί από τις αρχές του χρόνου σε θέατρο πολυαίμακτης μάχης, καθώς μια νέα «στοχευμένη επιχείρηση» στα βόρεια της χώρας, είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν «πάνω από 156» αντάρτες Χούθι τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας.

«Η στοχευμένη επιχείρηση στην αλ Αμπντίγια κατέστρεψε οκτώ στρατιωτικά οχήματα και σκότωσε πάνω από 156 τρομοκρατικά στοιχεία», ανακοίνωσε η συμμαχία, αναφερόμενη στους νεκρούς αντάρτες, σύμφωνα με το σαουδαραβικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA. Διευκρίνισε ότι διεξήχθησαν 33 πλήγματα εναντίον των σιιτών ανταρτών στην Υεμένη τις προηγούμενες 24 ώρες.

Η συμμαχία επενέβη στη σύρραξη στην Υεμένη στα τέλη του Μαρτίου του 2015, για να υποστηρίξει τις δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης που υποχωρούσαν άτακτα μπροστά στην ραγδαία προέλαση των ανταρτών Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν. Οι αντάρτες έχουν εξαπολύσει από τον Φεβρουάριο επιχείρηση ευρείας κλίμακας για να κυριεύσουν τη Μαρίμπ, το έσχατο κυβερνητικό οχυρό στον βορρά.

Οι μάχες στην Αλ Αμπντίγια, η οποία πολιορκείται από τους Χούθι, στοίχισαν επίσης τη ζωή σε 17 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων τις προηγούμενες 48 ώρες, δήλωσε στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι Χούθι σπανίως ανακοινώνουν απώλειες στις τάξεις τους.

Η Αλ Αμπντίγια βρίσκεται στην επαρχία Μαρίμπ, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια από την ομώνυμη πρωτεύουσα της πλούσιας σε πετρέλαιο περιοχής.

Η κλιμάκωση της μάχης της Μαρίμπ επιτείνει αυτήν που ο ΟΗΕ αποκαλεί τη χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή στον κόσμο. Ο Οργανισμός προειδοποιεί το τελευταίο διάστημα ολοένα εντονότερα εναντίον του κινδύνου να ξεσπάσει λιμός ευρείας κλίμακας.

Η σύρραξη των τελευταίων επτά και πλέον ετών έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, κι έχει εκτοπίσει εκατομμύρια άλλους, λένε διεθνείς οργανώσεις αρωγής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share