Υπουργείο Υγείας: Απάντηση στην ανάρτηση Τσίπρα με διευκρινίσεις για την επιστροφή στη δουλειά μετά από κορονοϊό

Author

Categories

Share

Μια ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Υγείας, το οποίο εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση,

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας ανήρτησε μια φωτογραφία από self test το οποίο δείχνει πως είναι ακόμη θετικός στον κορονοϊό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε με καυστικό τρόπο ότι το πρωτόκολλο της καραντίνας του ΕΟΔΥ του επιτρέπει να βγει και να πάει στη δουλειά του και ενώ εκείνος δεν θα το κάνει, άλλοι, δεν έχουν επιλογή.

«Ύστερα από 5 μέρες νόσησης, με βάση τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσα να πάω σήμερα στη βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό. Εγώ δε θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τι απάντησε το υπουργείο Υγείας στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα: «Με αφορμή την ανάρτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνουμε ότι: Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά.

Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά την 5η μέρα, χωρίς συμπτώματα και με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις επαφές, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Προφανώς τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους έχουν συμπτώματα».

Δείτε την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share