Υπουργικό: Την Δευτέρα στην δημοσιότητα το σχέδιο Πισσαρίδη

Author

Categories

Share

Να μην χαθεί ούτε ένα λεπτό για την αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης ζήτησε από τους υπουργούς του στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε και πάλι μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

«Για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό. Εάν λοιπόν για τους περισσότερους συμπολίτες μας η τελευταία μέρα του Ιουλίου είναι η πρώτη μέρα των διακοπών τους, ο Αύγουστος επιφυλάσσει για εμάς λιγότερες παραλίες και περισσότερες ασχολίες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το προσχέδιο του Σχεδίου Ανάκαμψης, γνωστό και ως σχέδιο Πισσαρίδη υθα αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση τη Δευτέρα. «Είναι ένα προσχέδιο το οποίο από τη μία εντοπίζει στρεβλώσεις αλλά αναδεικνύει και τα πλεονεκτήματα της χώρας, τις αιχμές της δυναμικής της. Και υποδεικνύει 15 άξονες για τη μελλοντική ευημερία της πατρίδας μας και όλων των Ελλήνων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε επίσης την συγκρότηση μιας επιτροπής που θα επεξεργάζεται τις προτάσεις της Επιτροπής, εξειδικεύοντάς τες παράλληλα ανά τομέα κυβερνητικής ευθύνης.

Η επιστροπή αυτή θα είναι πενταμελής και θα στελεχώνουν ο Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ο Μιχάλης Αργυρού.

Το σχέδιο αυτό θα έρθει προς συζήτηση και στην Εθνική Αντιπροσωπεία- για να μπορεί να κατατεθεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης στις 15 Οκτωβρίου.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share