Ύστατο χαίρε στη Μαριέττα Γιαννάκου – Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στην κηδεία της

Author

Categories

Share

Το τελευταίο αντίο στη Μαριέττα Γιαννάκου λένε αυτή την ώρα στο Α΄ Νεκροταφείο συγγενείς, φίλοι αλλά και πολιτικοί της συνοδοιποροί που θέλησαν να παρευρεθούν στην κηδεία της. Όλοι βρίσκονται εκεί στο ύστατο χαίρε της γυναίκας που με ήθος κόσμησε τα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου. 

Το φέρετρο με τη σορό της Μαριέττας Γιαννάκου, της πρώην υπουργού και βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, έφτασε στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α΄ Νεκροταφείο λίγο μετά τις 14:00 καθώς στις 15:00 ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία. Υπενθυμίζεται πως η κηδεία πραγματοποιείται με δημοτική δαπάνη μετά από εισήγηση του Δήμαρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Εκεί βρίσκονταν αρκετός κόσμος ο οποίος είχε σπεύσει με την παρουσία να τιμήσει τη γυναικά, τον πολιτικό και τον άνθρωπο που θαύμασε.  

Στο Α νεκροταφείο βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακκελαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα εκφωνήσει και τον επικήδειο, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.  

Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να ενισχυθούν οι σκοποί του σωματείου “Φίλοι κοινωνικής παιδιατρικής / ιατρικής «Ανοιχτή αγκαλιά” και η ομοσπονδία φορέων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ψυχικής υγείας «Αργώ». 

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share