Ζαχαριάδης στο Live News: Δεν τίθεται θέμα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη

Author

Categories

Share

Για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και το Live News ο  υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε πως δεν υποτιμά το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, ωστόσο ξεκινά «μία νέα μάχη και δύσκολη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς στο βαθμό που προλάβαμε να αποκωδικοποιήσουμε τα λάθη και τις αδυναμίες μας και να κάνουμε προσαρμογές το κάνουμε κι αυτό φαίνεται. Κάνουμε μία προσπάθεια να εστιάσουμε στο πρόγραμμά μας, ζητάμε τη θετική ψήφο για τον ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη για να κάνουμε πολιτική αλλαγή και ανατροπή», είπε.

«Δεν τίθεται θέμα τουρκικής μειονότητας»

Αναφερόμενος στους μουσουλμάνους βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης και της στήριξής τους από το τουρκικό προξενείο ο Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε πως δεν τίθεται ζήτημα «τουρκικής μειονότητας».

«Η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας και όλων μας είναι καθαρή. Δεν υπάρχει θέμα «τουρκικής μειονότητας» εδώ και 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Αυτό λέει και η ανακοίνωσή μας. Η συνθήκη είναι σαφής και καθαρή και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα παιχνίδια που επιχειρούνται εντός και εκτός», δήλωσε.

«Αυτοί οι πληθυσμοί ζουν εδώ και 400 χρόνια εκεί. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η σύγχρονη διάρθρωση του κόσμου οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί και οι απόγονοί τους επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είναι Έλληνες πολίτες, στο θρήσκευμα μουσουλμάνοι. Είναι το ίδιο συνταγματικά με κάποιον άλλον που είναι Έλληνας καθολικός ή Έλληνας βουδιστής».

«Το μεγαλύτερο δώρο στον Μητσοτάκη είναι ένας «εμφύλιος» στην αντιπολίτευση»

Στην επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ να πάρει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να εκτοπίσει από αυτή τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε πως ένας «εμφύλιος πόλεμος» στους κόλπους της αριστεράς θα ήταν το ιδανικό δώρο στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε πως επιδιώκει την απόλυτη ηγεμονία.

«Θεωρούμε πως το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κανείς στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ένας εμφύλιος μεταξύ των δυνάμεων της αριστεράς και της κεντροαριστεράς του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου. Ο Μητσοτάκης θέλει παντοδυναμία, απόλυτη ηγεμονίας και όλοι οι υπόλοιποι να έχουμε σεχταρισμό», δήλωσε.

Ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε πως το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα της κάλπης είναι εκείνο της ενότητας των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων, ενώ αναφερόμενες στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ως «χορηγό Μητσοτάκη» σχολίασε πως «πολλές φορές το να αντιπολιτεύεσαι την αντιπολίτευση μπορεί να κάνει χορηγία στην κυβέρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share