Ζελένσκι: Εγκληματίας πολέμου ο Πούτιν, εκτόξευσε 113 πυραύλους Κρουζ – Οργισμένο διάγγελμα

Author

Categories

Share

Σε νέο διάγγελμά του ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ζητεί την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για τα πολεμικά αεροσκάφη της Ρωσίας. Προηγήθηκαν οι ρωσικές εναέριες επιθέσεις στο Χάρκοβο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως ήρθε η ώρα να εξεταστεί η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για τα αεροσκάφη, τα ελικόπτερα και τους πυραύλους της Ρωσίας, αφού οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το Χάρκοβο.

Σε βιντεσκοπημένο μήνυμά του ο Ζελένσκι δεν προσδιόρισε πώς και από ποιον θα μπορούσε να επιβληθεί το συγκεκριμένο μέτρο. Πάντως, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέρριψε τις εκκλήσεις να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, εξηγώντας πως αυτό θα αποτελούσε βήμα προς το ξέσπασμα ένοπλης σύρραξης απευθείας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

«Ο πρόεδρος έχει πει με μεγάλη σαφήνεια ότι δεν έχει πρόθεση να στείλει στρατιώτες των ΗΠΑ να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία», εξήγησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι.

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει 56 πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος της χώρας του, εκτοξεύοντας 113 πυραύλους Κρουζ τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Αναφερόμενος στις χθεσινές (28.02.2022) συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας, υπογράμμισε ότι διεξήχθησαν με φόντο τους βομβαρδισμούς ουκρανικών πόλεων.

«Το κακό» προσωποποιημένο μας βομβαρδίζει και πρέπει να σταματήσει αμέσως. Πρέπει να καταστραφεί η οικονομία της Ρωσίας για να δείξουμε ότι η ανθρωπότητα γνωρίζει πώς να υπερασπίζεται τον εαυτό της», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος Ζελένσκι.

Τόνισε επίσης ότι ένα κράτος που έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου δεν θα πρέπει να είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δείτε το νέο διάγγελμα:

Πηγή: newsit.gr

Author

Share